Ine de bock
Met Dona Valentina, Samaipata, Bolivia
Ine de bock
 

Ine de Bock

CV Ine de Bock

Over Ine de Bock

Opleidingen

Doctoraal Westerse Sociologie en Onderwijssociologie Rijks Universiteit Leiden, 1982 http://www.leidenuniv.nl
Masterdegree in Business Administration (MBA) Erasmus Universeit Rotterdam, Rotterdam School of Management, 1987 http://www.rsm.nl/mba/
Gestaltpsychologie in Organisaties, Opleiding Arbeid en Personeel; Instituut voor Gestalt en Psychosynthese, Gent 1994 http://www.multidimens.nl/multidimens/korte-historie.html
Empowerment-workshops 1996/1998 met David Gershon en Gail Straub http://www.empowermenttraining.com/files/About_ETP.html
Licentiehouder Myers Briggs Type Indicator, OPP Oxford 1999 http://www.opp.com/en/tools/mbti
Voice Dialogue Opleiding 2002 http://www.arc-en-ciel.nl/
Systemisch Werken en Organisatie Opstellingen, Multidimens 2007-2008 http://www.multidimens.nl/basistraining.html
Towards The Archetypes, Voice Dialogue, ITP Kreta 2010 http://www.voicedialogueworld.com/nl/towards-the-archetypes-advanced-intensive-on-crete/
Voice Dialogue Judith Hendin, Italy 2010 http://www.consciousbody.com/

Werkervaring / Sectoren

Werkervaring in verschillende typen bedrijven en culturen. Bedrijsleven, overheid, sociologisch onderzoek, onderwijs, industrie, consultancy, handel en dienstverlening; ook internationaal.
Werkervaring in verschillende disciplines binnen organisaties:
* In de rol van lijnmanager, veranderingsmanager, consultant, projectleider, organisatieadviseur, coach, trainer, onderzoeker, coördinator, docent, mentor, bedrijfsleider, staflid, verkoper
* Operationeel, commercieel, financieel, kwaliteitszorg, human resources,
Werkzaamheden / Aktiviteiten

Vanaf 2000 werkzaam als zelfstandig consultant, coach en management trainer. Voor opdrachten zie "Klanten"
1996-1999 in Ierland Eircom Nationale Telecom Operator Ireland Telecom Eireann / . http://www.eircom.net/athome/ Daar Veranderingsmanager, organisatieadviseur, facilitator, managementtrainer. Verantwoordelijkheden o.a : ontwikkeling en uitvoering van herplaatsings-proces voor 2500 tot 4000 medewerkers in samenwerking met vakbonden; ontwikkeling en uitvoering van veranderingsmanagement- en management-developmentprogramma voor 400 eerstelijns en tweedelijns managers.
1988-1996 KPN Telecom
Diverse functies, oa manager Projecten Processen en Systemen op hoofdkantoor, Total Quality Manager in district Rotterdam, verantwoordelijk voor de overall TQM-implementatie in district Rotterdam.
Tegelijkertijd verantwoordelijk als veranderingsmanager voor de implementatie van de 'Perspectief'-reorganisatie in het district Rotterdam, inclusief de segmentatie en herplaatsing van de operationele medewerkers in nieuwe functies in een nieuwe organisatie, met nieuwe processen en systemen.
Verder: verantwoordelijk voor het opzetten, het ontwerp en de besturing van de processen en de organisatie van Business Unit Consumenten Markt, inclusief de besturing en de procesontwikkeling van de Primafoon-keten, etc.
1987 Shell organisatieonderzoek HRM-instrumenten bij Shell KSLA Amsterdam.
1981/1986 Docent sociologie, en coördinator stage projecten aan beroepsopleiding voor personeels en maatschappelijk werk.
1978-1980 Medewerker onderzoek arbeidsmarkt en arbeidsallocatie. Nederlands Instituut voor Preventieve Gezondheidszorg NIPG/TNO)
1977-78 Interne onderzoek voor de de Faculteit, lid van diverse stuurgroepen op het Sociologisch Instituut, Faculteit Sociale Wetenschappen, RUL
1972-1974 Staflid Sociologisch Onderzoeksbureau FOSS, Oegstgeest

Ook:

- Coördinatie van samenwerkingsprojecten KPN Telecom en Telia, Zweden uitwisselingsprojecten en HRM-projecten
- Organisatie van drie conferenties in Londen en Stockholm over internationale samenwerking, markt- en concurrentieontwikkelingen in Europa, samen met Telia Zweden en OFTEL (Engelse regulator).
- Werkgroepvoorzitter bij de European Conference on Telecom-Benchmarking in Stockholm.
- Gastspreker op het Europese congres 'Youth and Work in Europe', Munchen / Academy Tutzing, Duitsland.
- Workshops voor Indonesisch Telecommanagement over Company Transformation, Change Management en HRM.
- Workshop over privatisering en organisatie, HRM en Change Management voor de Strategic Board Members van Pools Telecom.
- Workshops Marketing, Kwaliteit en Klanten, voor het Slovaaks Ministerie van Transport, en voor de Raad van Bestuur van Slovak Telekom.
- Op het Congres 'Dynamics in Strategy' Universiteit van Groningen, Economische Faculteit, workshops over Quality Management/TQM.
- Medewerking en facilitering conferentie over de flexibilisering van KPN, voor de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur en de Centrale Ondernemingsraad van KPN.
- Begeleiding van projecten en afstudeerscripties van diverse studenten binnen KPN van Erasmus Universiteit, Universiteit van Amsterdam.

Lidmaatschappen

Lid van de Orde van Organisatie Adviseurs, de OOA.
Certified Management Consultant, CMC